Pentuja

Sopivan C

Ringa ♥ Ludo

Ringa on astutettu! Mahdollisia pentuja odotetaan maailmaan lokakuun lopussa.

Yhdistelmä KoiraNetissä

Sukusiitosprosentti kuudella polvella 0,38% ja kahdeksalla 1,45%

Ringa

BH RTK1 RTK2
Shulune Imperial Diamond

Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: terveet
Selkä: LTV0 VA1 (viimeinen kylkiluupari puuttuu)
CEA non-carrier
DM DM/N
MDR1 -/-
Ei kanna pitkäkarvageeniä

MH-kuvattu
Rally-toko: RTK1 RTK2
BH-koe suoritettu
Näyttelyt: SERT

Ringan oma sivu

Ludo

Goldlady’s Rider On The Storm

Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Selkä: LTV0 SP0
Silmät: ok

DM N/N
MDR -/-

 

KoiraNet
Smooth Collie Database

Ludo on tasapainoinen, sosiaalinen ja sopeutuvainen koira. Se on kasvanut vapaana hevostallilla isossa koiralaumassa ja siihen on voinut aina luottaa sataprosenttisesti. Ludo on todella innokas ja haluaisi mielellään olla kaikkien (myös ei-lajitovereiden kuten rottien, kissojen, pupujen ym) kaveri, mutta osaa myös antaa tilaa sitä tarvitseville. Pitää kyllä omat puolensa ja sanoo takaisin jos toinen koira hyppii silmille, mutta ei ole koskaan haastanut itse riitaa tai jäänyt kyräilemään välienselvittelyn jälkeen. Ihmisiä kohtaan Ludo on avoin ja ystävällinen – oli kyseessä sitten tuttu tai tuntematon, lapsi tai aikuinen, niin sen on pakko olla hyvä tyyppi jos siltä saa rapsutuksia!

Ludon kanssa on käyty noseworkin ja rally-tokon peruskurssit, itsenäisesti treenailtu agilityä ja kerran kokeiltu myös rauniohakua. Omistajan elämäntyylin takia Ludo on kuitenkin ollut pääosin talliapulaisena ja lenkkikaverina, eikä sen kanssa olla koskaan tähdätty kilpakentille vaikka siitä sinnekin luonteensa puolesta aivan varmasti olisi. Oikeastaan mikä vaan mitä saa ihmisen kanssa touhuta, on Ludon mielestä ihan parasta ja se oppii todella nopeasti uutta. Palkaksi tehdystä työstä kelpaa niin herkut, lelut kuin pelkät kehut ja rapsutuksetkin. Vetoleikit on ihan huippukivoja ja pallon perässä jaksaisi juosta maailman tappiin. Innostuessaan rakastaa omaa ääntään, mutta osaa myös hiljentyä eikä huuda turhaan.

Ludo viihtyy aktiivisessa elämäntyylissä ja on mielellään mukana ihan kaikessa. Ei kuitenkaan kerää kierroksia vaikka olisi pidempikin aika vailla peruslenkkiä kummempia aktiviteetteja.

Ludo on hyvällä tavalla ahne – se syö aina ruokansa reippaasti ja palkkautuu helposti nameilla, mutta ei pistele harkitsematta poskeensa ihan kaikkea mitä eteen laitetaan. Sillä ei ole ollut herkkämahaisuutta eikä allergioita.

Elämä tallilla on totuttanut Ludon kaikenlaisiin ääniin ja paukkeeseen eikä se reagoi ukkoseen, ilotulitteisiin tai muihinkaan koviin ääniin. Ei alusta-arkuutta tai muitakaan epävarmuuksia.

Ringan ja Ludon pennut tulevat olemaan tricolor-värisiä ja lyhytkarvaisia. Ne tulevat olemaan CEAn ja DMn osalta terveitä, geeneiltään siis joko normaaleja tai kantajia. MDR1 osalta pennut tulevat olemaan -/- eli yliherkkiä tietyille lääkeaineille (esim. hevosten madotukseen yleisesti käytettävä ivermektiini). Tämän ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa pentujen terveyteen niin kauan, kun pidetään huoli, etteivät ne saa näitä lääkeaineita.

Pentueesta sijoitetaan 1-2 narttupentua (mikäli sellaisia syntyy), joille toivon koteja, joilla on kiinnostusta tähdätä harrastuksissaan edes pienimuotoisesti kisakentille ja mieluusti halua myös pyörähtää jossain näyttelyssä (ei vaadita varsinaista näyttelyharrastamista).

Odotan pennuista reippaita ja monipuolisia harrastuskavereita.

Sopivan D

Ingrid ♥ Mr. X

Kevät 2023

Urosvalinta julkaistaan myöhemmin

Pentue toteutetaan yhteistyössä Ingridin omistajan kanssa.

Ingrid

RTK1 RTK2
Lubin’s Baccarat

Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: terveet
Selkä: LTV0 VA0
CEA non-carrier
DM N/N

Toko: ALO1
Rally-toko: RTK1 RTK2
Näyttelyt: ERI SA

KoiraNet
Smooth Collie Database

Ingridin oma sivu (luonnekuvaus, näyttelyarvostelut, kuvia jne.)

???

Lonkat: ?/?
Kyynärät: ?/?
Selkä: ??
Silmät: ??

CEA ??
DM ?/?
MDR ?/?

 

KoiraNet
Smooth Collie Database

Kaikille pennuille toivon harrastamisesta ja koiran kouluttamisesta kiinnostuneita koteja, jotka sitoutuvat luustokuvauksiin ja yhteydenpitoon kasvattajan kanssa. Tavoitteenani on kasvattaa monipuolisia ja toimivia harrastuskoiria, ja tästä syystä pennut lähtevät ensisijaisesti harrastaviin koteihin. Ulkoilu ei ole harrastus, vaan jokaisen koiran perustarve.

Sijoituskoirille toivon koteja, jotka olisivat kiinnostuneita tähtäämään harrastuksissaan myös kisakentille ja jotka eivät asuisi aivan toisella puolella Suomea (itse asun Ylöjärvellä, Tampereen vieressä), mutta tästä voin erinomaisen sijoituskodin kohdalla joustaa. Tiivis ja sujuva yhteistyö kasvattajan kanssa on välttämättömyys sijoituskoiran haltijalle. Sijoituskoiran haltijan ei tarvitse olla kiinnostunut näyttelyistä.

Pennut lähtevät uusiin koteihinsa runsaiden pentupakettien kera, normaalin arjen keskellä kasvaneina, madotettuina, eläinlääkärin tarkistamina, sirutettuina ja rekisteröityinä, sekä tietysti kasvattajan elinikäisen tuen kera. En myy pentuja osamaksulla ja sijoituskoirasta otan vakuusmaksun, joka on puolet pennun hinnasta.
 

Ota yhteyttä elisa(a)sopivan.com
Halutessasi puhua puhelimessa, sovitaan siitä sähköpostitse.